Af Christian Lillelund

Langelinieløbet 2018 blev en succes for ASC, der stillede til start med hele 8 ryttere fordelt på løbets 3 længste distancer.

Rasmus Dyrgaard og Peter Bill Madsen kørte 54 km ruten, og klarede sig overraskende godt, i forhold til snakken i målområdet inden starten. Især Rasmus var lidt presset, han havde dagen inden drukket et par øl, og var derfor ikke helt gearet op til cykelløb.
Der skete ikke så meget de første par kilometer, men på en 54 km. rute skal det ikke gå langsomt, mente Peter der efter 6-7 kilometer finder sin holdkammerat, Rasmus:

PB: ”Har du gode ben?”

RD: ”Nej. Jeg har rigtig dårlige ben i dag.”

PB: ”Så du skal ikke med?”

RD: ”Nej, men du kører bare!”

PB: ”Skal du se mig gøre det?!”

Peter spændte hjelmen, rettede brillen og kørete alene afsted i et solo udbrud. Desværre blev løbet saboteret af løbsarrangørerne, da skiltningen på ruten var forkert ift. den officielle rute, så det var godt, at Peter Bill havde forberedt sig, fordi da han tager det korrekte venstresving, så fulgte forfølgergruppen skiltene ligeud.

Herefter fulgte en 36 kilometer enkeltstart for Peter, indtil han krydsede målstregen som vinder af 54 km ruten.

Rasmus Dyrring blev på trods af dårlige ben nummer 3, efter at have slået de andre i spurten.

På den lidt længere rute startede tingene lidt mere hektisk. Her havde ASC 4 rytter på startstregen, Steffen Larsen, Aksel Viesmose, Katrine Sørensen og Christian Lillelund. Allerede under masterstarten blev der kørt stærkt og feltet delte sig hurtigt i flere grupper.

20180527_114959_Burst54

Christian og Dannebrog!

På trods af en skade, viste Steffen sig forbavsende godt kørende og kom hurtigt med i en af de forreste grupper. Lidt længere tilbage sled Aksel og Christian lidt mere i det, alt i mens Katrine tog det roligt, hun skulle i hvert fald ikke køre race. Christian og Aksel fandt et fint tempo (36 km/t) den første times tid, også kom bakkerne. Her blev Christian sat på den første rigtige bakke, og så aldrig gruppen igen. Han forsøgte at hægte sig på de efterfølgende grupper, men så snart stigningerne kom var han sat. Det endte med at Katrine indhentede det tabte og smed ham på den sidste bakke.

selfp

Lasse, Dugald og Aksel

Steffen der kom godt fra start sluttede på en flot 20. plads blot ca 10 min efter vinderen. Aksel blev nummer 77 og kom ind ca 30 min efter den første rytter. 3. ASC rytter i mål blev Katrine, der efter en flot solo tur roligt kan køre lange distancer til løb igen, hun kom ind som nummer 103 med 29,1 km/t i snit. Flot kørt af Katrine. Christian kom ind som nummer 109 med en snit fart på 28,7.

På den lange rute 135 havde ASC Lasse Mikkelsen og Dugald Reid til start, og de kørte begge et flot løb. Efter kort tid laver Dugald et angreb som ikke helt lykkedes, og bliver efterfølgende sat fra føre gruppen, efter ca. 25 km. Nu var der langt hjem for Dugald. Lasse blev hos front gruppen og kom ind knap 3 min efter vinderen på en flot 12. plads. Dugald der havde siddet i en mindre gruppe det meste af dagen kom ind på en 20. plads små 20 min efter Lasse.

Efter løbet blev der spist og snakket i målområdet, og selv om folk var trætte var der plads til et lille smil og nogle tørre jokes. Løbet var ligesom sidste år utrolig veludført, med flagposter på hele ruten og motorcykel Marshalls hele vejen rundt. Stærkt løb, det er helt sikkert ikke sidste gang ASC stiller til start her.

Hvis man er interesseret i resultaterne kan de findes her:

http://www.racetecresults.com/results.aspx?CId=72&RId=272