Løbsrapport

120 km-ruten:
Søndag d. 28. april stillede 4 ASC-ryttere klar til start ved Bakkeløbet i Hørning.
To ryttere fra ASC stillede klar til start på 120 km-ruten med 1500 højdemeter. De to ASC-gutter var Hjalte og Mikkel, og de startede sammen i 2. hurtigste startgruppe. Kort efter startskuddet begynder stigningerne brat først med bakken ved Jeksen og herefter kommer bakkerne slag i slag efter hinanden. Der bliver kørt fuld hammer op ad samtlige stigninger, der tærer på folks kræfter.
Med 25 km til mål lykkes det Hjalte og en gruppe på 5 mand at slå et hul til feltet på Vitved bakken. Dette skulle selvfølgelig udnyttes så udbruddet i et stærkt samarbejde kører væk fra gruppen. Tæt mod mål går der taktik i udbruddet, da ingen tager initiativ til at føre gruppen. Da lykkes det Hjalte 500-700 meter fra mål at stikke afsted og selv køre over målstregen.
Mikkel sad med feltet indtil den sidste bakke, hvor de mange højdemeter og mælkesyren til sidst fik overtaget og måtte køre alene det sidste ’flade’ stykke mod mål. Alt i alt blev det til en overall placering hos de to ryttere på hhv. 47. plads og 77. plads ud af omtrent 250. Særdeles godkendt.

85 km-ruten
På 85 km ruten stillede der også to mand stærk op fra ASC, nemlig Lasse og Martin. De startede sammen i 3. startgruppe á 50 personer, men efter bare 15 km fik Lasse en punktering, som betød at han fik øvet sig i enkeltstartsdisciplinen de resterende 70 km, som endte med at blive en hård tur.

Martin var med i front da gruppen ramte Yding Skovhøj, der blev kørt hurtigt, og kun 5 fra gruppen sad med over toppen, hvor mange fra den tidligere startende gruppe blev indhentet.

Senere blev det desværre også en hård tur for Martin, da kæden sad fast under et gearskifte og måtte køre de sidste 35 km alene, for at forsøge at indhente gruppen igen.

Det sluttede for Martin med en placering som nr. 64 og Lasse et stykke efter, men ud af startlisten på 254 var det en godkendt dag trods defekter 🙂

Alt i alt et rigtig fedt løb spækket med højdemeter og ikke mindst godt arrangeret. Successen må gentages næste år med endnu flere ASC-ryttere på holdkortet.

Af Hjalte Knudsen og Martin Andersen